1.226

O vacanță de… vis?

Am ajuns la Borlova. Peisajul este uluitor! Merita drumul! Doar gazdele au gafat din prima. Pe drum ne-au sunat sa ne intrebe daca suntem de acord sa dormim o noapte […]

Am ajuns la Borlova. Peisajul este uluitor! Merita drumul!

Doar gazdele au gafat din prima. Pe drum ne-au sunat sa ne intrebe daca suntem de acord sa dormim o noapte la un hotel alaturi.
Cand am ajuns la vila, pentru o seara ne-au cazat la mansarda. OK, am acceptat. Camera frumoasa. Intru însa la toaleta. Nu exista colac la WC! Ce era să fac? Să mă așez direct pe vasul de ceramică?

M-am dus la patron să-i spun. A început să ma ia la misto…Prima data „ca nu se poate să nu existe colac!”, mai apoi sa incurce colacul cu capacul, și, spre final…să recunoască adevărul: nu-l are.

Insist sa puna unul. Se mira de ce vreau asta, că doar stau o singur noapte acolo!!? Ii explic că totusi…o să am nevoie la toaleta și îl rog să remedieze. Aduce un colac (care era dupa un dulap – deci stia de el) si il pune pe WC.

L-am rugat sa nu-l lase asa, să-l prindă în șuruburile alea, ca să nu cadă și nici să se miște aiurea. Ei, de aici….s-a pornit furtuna. A venit baiatul lor (fost politist la frontiera, în Giurgu, din lotul de furaciosi). Omul rămâne siderat. De ce vreau eu un colac la WC?! Ca au fost la ei ministri, straini, parlmentari, dar ca nu au avut asemenea pretentii!

Noaptea mintii tulbure. Nu pot sa reproduc ce dialog a urmat…
Gabi, soțul meu, a fotografiat toate neregulile si voia sa plecam.

Dupa ce l-au vazut ca a facut poze, au venit sa-si ceara milioane de scuze, sa ne ofere una alta…
Daca nu era biletul achitat…plecam.
Am fost in tara asta la pensiuni de doua margrete, dar nu am intalnit asa patroni parveniti. E trist ca au ajuns sa faca turism oameni de felul acesta.

Satul Borlova este construit de sasi. Casele nu au gard, in fata caselor…hortensii. E de vis. E un râu in zona, muntele e imediat in spatele vilei.
Asta a fost prima experienta traumatiznta (fiindca apoi mi-a fost foarte rău) din prima zi de vacanta. Păcat!

By Izabela Stănescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.