4.584

De ce înșeală bărbații?

De ce înșeală bărbații? Niciunul nu o face fără motiv. Asta e clar. Bărbații vor diversitate feminină și sexuală, spun psihologii. Se plictisesc rapid și vor altceva. Cică cei care […]

De ce înșeală bărbații? Niciunul nu o face fără motiv. Asta e clar.

Bărbații vor diversitate feminină și sexuală, spun psihologii. Se plictisesc rapid și vor altceva. Cică cei care își trădează femeile sunt instabili emoțional, imaturi și, unii dintre ei, au mari probleme de comportament. E posibil!

Totuși, se pare că cei mai mulți nu-și înșeală partenerele. Conform studiilor, mai puțin de 50% dintre bărbați recunosc că au călcat pe bec, dar că totul e „secret”. Nu vor să-și părăsească nevestele/iubitele, le vor pe ambele, n-au curaj să rupă una dintre relații, așa că merg mai departe din minciună în miciună. Până când? Cât pot! Cât ține…

Am cunoscut odată un cuplu. Studii medii. Erau căsătoriți de ani de zile și aveau doi copii. El o înșela cât și cum putea. Ziua, noaptea, vara și iarna. A trădat-o la scurt timp după căsătorie. De ce? Numai el știe!

Ea, disperată, îl urmărea peste tot, îl scotocea prin buzunare, în portofel, în urechi, în computer, îi cerea parola, ca să-i citească mesajele, etc. Din cauza suferinței, a geloziei cumplite, a frustrărilor și a înfrângerii, femeia se urâțise, îmbătrânise, se îmbolnăvise de ficat. Fața ei era pământie, buzele subțiri și ochii duși în fundul capului. Se scofâlcise. Arăta rău. Se mai farda, ea săraca, dar degeaba. Doar părul îi rămăsese ca în tinerețe. Restul…epavă!

El, soțul care înșela, întinerea. Era plin de viață, energic, frumos, sănătos ca un bou. Sau taur, mă rog. Cred și eu, dacă își împrospăta sângele tot timpul!

Când ieșeau undeva, se potriveau ca nuca-n perete, ea ziceai că-i mă-sa, dar niciunul nu voia să renunțe la relația otrăvită. Nu erau fericiți. N-au fost niciodată, dar asta nici nu mai contează.

Vă puteți imagina cum trăiau oamenii ăștia? Să îți îmbrățișezi soțul, să-l săruți, să speri că se va schimba, să crezi în cel care te-a înșelat tot timpul, să-l ierți de fiecare dată crezând, ca naiva, că el se întoarce la tine pentru că te iubește?

N-am să înțeleg niciodată de ce ar accepta cineva așa ceva? De ce? Copiii erau mari, căsătoriți, ba aveau la rândul lor copii. Atunci?

Cum e posibil ca timp de ani de zile să fii conștientă că ești înșelată, să simți asta (orice femeie simte!), să stai cu el la masă, să-l mângăi, să faceți amor, dar tu să știi că se gândește la cealaltă și că o iubește pe ea?

…….

Tot psihologii zic că bărbații înșeală pentru „a se simți de valoare”, importanți, apreciați și siguri pe ei. Barbaților le place să câștige. Cică nu este vina soțiilor, ci doar a soților. Oare?

Înșeală masculii pentru femei mai frumoase decât soțiile lor? Studiile arată că nu. 88 % dintre bărbații intervievați de psihologi au declarat că amanta nu era mai frumoasă sau într-o formă mai bună decât soția, dar cred că iubitele lor îi fac să se simtă virili, fericiți, admirați și respectați.

Cei mai mulți oameni înșeala cu o persoană de la serviciu când se dezvoltă o relație emoțională sau de prietenie.

50 % dintre bărbații care își înșeala nevestele o întâlnesc pe cealaltă femeie la serviciu. Ea este cea care are grijă de el, îl ajută, îl admiră. E posibil ca un astfel de soț să nu fie apreciat acasă.

Doar 12 % dintre bărbații care au o aventură recunosc că amanta este mai frumoasă decât soția lor. Noapte bună!

Răzvan Mateescu

 

 

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.