4.079

Smaranda Milu Nemethi: Lucrurile mărunte înfrumusețează viața

Cu ocazia Portes Ouvertes (Porti Deschise), din data de 24 Septembrie 2016, la Paris, are loc inaugurarea colectiei de arta Opera Society One, pusa in scena de artistii Darida Gabrieli […]

Cu ocazia Portes Ouvertes (Porti Deschise), din data de 24 Septembrie 2016, la Paris, are loc inaugurarea colectiei de arta Opera Society One, pusa in scena de artistii Darida Gabrieli si Osan Cristian, alaturi de care vor expune Norma Trif, Paul Osan si invitatul special al acestui eveniment: Smaranda Milu Nemethi.

Cei cinci artisti romani, desi din generatii diferite, absolventi ai liceului de arta Aurel Popp din Satu-Mare, uniti sub umbrela conceptului Opera Society One, isi vor expune creatiile intr-un spatiu expozitional pus la dispozitia lor de catre artista pariziana, Ghislaine Escande.

In anul 1999, in incinta filarmonicii Dinu Lipatti din Satu-Mare, are loc prima expozitie din seria Opera Society One, intitulata “Preludiu”, unde Darida Gabrieli si Smaranda Milu Nemethi si-au prezentat primele viziuni artistice. Expozitia “Preludiu” a fost prima din seria de expozitii care au urmat.

O noua expozitie, intitulata “Reception”, in 2013, cu participarea artistilor Darida Gabrieli si Cristian Osan, la Paris, reprezinta al doilea moment important de structura pentru Opera Society One.

In 2016, in mod firesc, urmeaza expozitia “Uvertura”, marcata prin participarea a cinci artisti satmareni la Paris, in cadrul evenimentului Portes Ouvertes: Darida Gabrieli, Cristian Osan, Paul Osan, Norma Trif si Smaranda Milu Nemethi.

In cadrul scenei Opera Society One, invitata speciala este Smaranda Milu Nemethi. Ea participa cu colectia de picturi Lucruri Marunte, la care a lucrat timp de doi ani, dupa ce a fost diagnosticata de cancer pulmonar. Diagnosticul a ajutat-o sa inteleaga ca lucrurile invizibile de fiecare zi, acele lucruri marunte cotidiene sunt cele care au puterea sa infrumuseteze viata oricui.

“Preludiu”, “Reception” si “Uvertura” constituie fundatia unei structuri artistice in perpetua evolutie,  care se dezvolta urmand modelul unei opere muzicale si este pusa in scena de fiecare data cu pretiozitatea, fastul si precizia impusa de ocazie.

Expozitia este integrata intr-o actiune Portes Ouvertes a artistilor parizieni, in cadrul careia publicul este invitat sa viziteze nu numai expozitiile de arta propuse de artisti dar si insusi spatiul in care acestea au fost create.

Expozitia “Lucruri Marunte” este gazduita de catre ceainaria Carturesti, din strada Pictor Arthur Verona 13, pe data de 10 octombrie la ora 18:00 si va ramane deschisa pana pe data de 31 octombrie 2016.
Va astept cu zambet si cu nesfarsit drag!

Mai multe despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/168710000246029/

Mai multe despre Smaranda, AICI.

 

 

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.