8.696

Lucruri Marunte, la Cărturești

Colectia “Lucruri Marunte” ajunge la Carturesti intre 10-31 octombrie 216 „Sunt Smaranda Milu Nemethi si am deosebita placere sa va prezint, pentru a doua oara, in Bucuresti colectia de picturi […]

Colectia “Lucruri Marunte” ajunge la Carturesti intre 10-31 octombrie 216

„Sunt Smaranda Milu Nemethi si am deosebita placere sa va prezint, pentru a doua oara, in Bucuresti colectia de picturi Lucruri Marunte.
Colectia, initial formata din 50 de panze, dupa turneul expozitional din tara si din strainatate, acum mai numara doar 29 de piese.  Picturile care au fost deja achizitionate, se afla in colectii particulare din Romania, Israel, Ungaria, Franta si Suedia. Ele reprezinta imagini cu obiecte care mi-au populat copilaria, pe care le-am regasit in casa parinteasca, in urma cu mai bine de doi ani, cand am fost diagnosticata de cancer pulmonar si cand am inceput sa lucrez la aceasta serie de picturi.
Atunci am inteles ca acele lucruri marunte pe care adeseori nici nu le observam, sunt cele care ne fac fiecare zi din viata frumoasa. Fara ele viata noastra nu ar fi la fel. Pictandu-le, am dorit sa astern pe chipul publicului meu un zambet, sa le propun o calatorie intr-un timp linistit al sigurantei si al fericirii, un timp al copilariei.
Expozitia “Lucruri Marunte” este gazduita de catre ceainaria Carturesti, din strada Pictor Arthur Verona 13, pe data de 10 octombrie la ora 18:00 si va ramane deschisa pana pe data de 31 octombrie 2016.
Va astept cu zambet si cu nesfarsit drag!

Mai multe despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/168710000246029/

Mai multe despre Smaranda, în acest articol: http://edituramateescu.ro/2014/07/smaranda-merge-mai-departe/

 

 

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.