7.217

Computerul și omul

Să vă povestesc la ce m-am gândit eu, aseară, înainte de culcare. Sunt niște idei de-ale mele, care mă obsedează. Poate într-o zi, ele se vor transforma în realitate. Când […]

Să vă povestesc la ce m-am gândit eu, aseară, înainte de culcare. Sunt niște idei de-ale mele, care mă obsedează. Poate într-o zi, ele se vor transforma în realitate.

Când avem un virus în computer și el nu se mai deschide, ce facem? Reinstalăm sistemul de operare. Când nu se mai „deschide” omul, adică atunci când se îmbolnăvește rău, așa cum s-a îmbolnăvit mămăița mea și a murit repede, trebuie și la el reinstalat sistemul de operare.

Dar nu se mai găsește altă inimă care se se potrivească omului. Sau un ficat bun, un creier sănătos ori un plămân. Trebuie să așteptăm să moară cineva, ca să facem un transplant. Și e foarte greu și complicat.

În viitor, vor exista oameni care, la fel cum au făcut toate Windows-urile, MAC-urile, Linux-urile, MS- dos-urile , Solaris-urile și celelalte sisteme de operare, la fel vor face și inimi de genul ăsta sau organe noi.

E greu să construiești o inimă, nici un sistem de operare nu este ușor, de aceea trebuie ca oamenii să evolueze! Ei evoluează învățând.

Un computer cu „memz”, „trojan”, si tot felu` de viruși, e ca și un om cu cancer. Ca să-l faci bine pe om, trebuie să-i reinstalezi viața. Dar asta e treaba medicilor din viitor.

Oamenii se aseamănă așa mult cu computerele!

By Andrei Cristian Mateescu

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.