8.235

Sonată pentru vioară și Windows 8

Primul computer, tatăl celor de azi, a fost făcut în 1976 de Steve Jobs și era din lemn. A fost un computer Apple sau putem zice „apple computer”. El costă […]

Primul computer, tatăl celor de azi, a fost făcut în 1976 de Steve Jobs și era din lemn. A fost un computer Apple sau putem zice „apple computer”. El costă acuma 500 de mii de dolari.

Al doilea, a fost un Apple MS-dos și era în legătură cu firma Apple. După aceea, anii următori au apărut   Macinthos-urile, Iphone-urile, Ipod-urile etc.

La Windows-uri la fel: la început a fost MS-dos, după care a venit Windows 95, când lucra mama la radio, Windows 98, Windows 2000, Windows „Me” (Millennium), Windows NT (New Technology), Windows XP, Windows Vista (tata), Windows 7, Windows 8 (Al meu!) și Windows 10 (mama).

Ele au fost făcute de firma Microsoft. La fel și Linux-urile. Au fost realizate tot de Microsoft.  Trebuie să știți că la Linux-uri nu sunt atâția viruși. Acesta este un mare avantaj.

Solaris este un computer construit de Java, dar care nu este cu litere la nume, așa cum vedem la  Windows XP, Windows VISTA, ci  ceva de gen Solaris 6.10, Solaris 5.1. BSOD este un „crash” al computerului, adica este un Blue Screen cu eroare.

Andrei Cristian Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.