10.458

Povestea băiatului bolnav care și-a depășit limitele

În urmă cu puțin timp, am întâlnit pe YouTube un băiat sărăcuț, mai mare decât mine. Are un nickname: Micul GiganT și o boală foarte, foarte grea în viața reală. […]

În urmă cu puțin timp, am întâlnit pe YouTube un băiat sărăcuț, mai mare decât mine. Are un nickname: Micul GiganT și o boală foarte, foarte grea în viața reală.

Se numește Andrei, ca și mine, și acum am să vă zic povestea lui, ce a scris el, nu eu…dar mai întâi mai am ceva de spus:

Pe mine m-a impresionat și mi-a fost milă de el, nu suport când cineva își bate joc de un om care suferă. Efectiv nu-mi place, nu e corect.

Când eram eu mai mic, părinții mei mă luau cu ei la reportaje ca să văd cum trăiesc alți copii de seama mea. Erau niște bebeluși desculți, cu picioruțele în noroi, țipau de foame și frig, îmi amintesc că îmi era frică de ei și milă, erau murdari, plângeau, iar mamele lor erau bolnave, urâte și slabe. Le-am dat jucării de la mine, cățeluși, pisicuțe, mama le-a dat mâncare și bani.

Mama mi-a spus să nu râd de oamenii săraci și nici de cei cu handicap și să mă pun eu în locul lor. „Gândește-te ce ai face, dacă ai fi tu așa! Pune-te în locul lor întotdeauna”, mi-a spus mama. Și mi-a mai zis că numai un needucat, un incult, care n-a citit o carte, râde de un om bolnav.

Și eu n-am râs de băiatul pe care l-am cunoscut pe YouTube, adică de Micul GiganT. L-am apreciat pentru că vrea să facă ceva, îi plac computerele, joacă Minecraft, nu prea are prieteni, toți se feresc de el, dar are sufletul așa de bun!! E inteligent, chiar dacă e bolnav. Și mă enervează că niște proști îl înjură, îl jignesc, își bat joc de el.

Acum iată povestea lui:

„Când m-am născut, nu am avut norocul să fiu perfect sănătos din cauza unui doctor mai puțin conștient. Rezultatul inconștienței a fost și este un handicap locomotor pe partea dreaptă. Tot din această cauz, nu am putut să profit de jocurile copilăriei, deoarece copiii mă respingeau. Din cauza răutăților, m-am refugiat în jocurile pe calculator și, recent, am început să postez pe YouTube. Am ales să fac asta pentru că mă pasionează, dar și pentru că nu pot să fac foarte multe lucruri. Eu mă accept așa și sunt fericit, sper că și voi să ma acceptați în ciuda dificultăților de vorbire pe care le am.”

Trist nu? Bietul de el, are o boală, este respins de aproape toți, și s-a adăpostit în calculator. Cu toată boala asta a lui, Micul GiganT are trei mii de abonați, postează diverse filmări cu jocuri jucate de el și este puternic. Mult mai puternic decât proștii care îl înjură și râd de el și au totul de la mămica și tăticul, laptop-uri de ultimă generație, tastaturi scumpe și tot felul de bunătați. Dar de fapt, ei nici nu știu cine e Eminescu sau Steve Jobs.

Andrei Cristian Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.