10.754

Iarna mea de frișcă

Iarna… O bucurie pentru aproape toți copiii de pe lume, dar de ce? Iarna ninge si copiii pot construi oameni de zăpadă sau să se arunce în nea și să […]
Iarna… O bucurie pentru aproape toți copiii de pe lume, dar de ce? Iarna ninge si copiii pot construi oameni de zăpadă sau să se arunce în nea și să facă îngeri.
Dar nu doar atâtea, ei pot să și schieze, să se dea cu sania sau să arunce cu zăpada în sus. 
Eu în iarna aceasta m-am distrat foarte mult! Am simțit mirosul sărbătorilor și mirosul acela de zăpadă, frumos. Parcă era o frișcă zăpada…M-am tăvălit prin ea, am înotat. Era bine de tot. Ningea cu frișcă în curte la mine.
Câinii și pisicile se distrează în felul lor. Motanul meu, Neghiniță, a prins prima lui zăpadă mare și a fost așa de încântat și speriat!
Mi-ar plăcea să fie la fel și când o să fiu mare, dar pentru oamenii mari e ca o povară, pentru că ei trebuie să-și schimbe cauciucurile de la mașini, trebuie să dea zăpada din fața curții și…multe altele.
Zăpada mea  este o frișcă amestecată cu lapte de pisoi. (există!)
Mie îmi pare rău de copiii care sunt bolnavi de cancer și nu se pot bucura de iarnă. Pe ei orice răceală, cât de mică, îi poate ucide. Mi-e milă de ei. Îmi imaginez că stau la un geam și se uită cum ninge. Săracii!
Și ce s-ar întâmpla dacă iarna n-ar fi zăpadă? Dacă n-ar fi sărbători? Eu cred c-ar fi o tristețe uriașă pe toată planeta!
Practic, iarna este foarte frumoasă, rece și plină de sărbători. Are multe.
Andrei Cristian Mateescu
8 ianuarie 2016

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.