13.313

Stele din alte ceruri

Le-a fost dată dragostea pe vremea când încă stricau jucării, și-au stricat-o și pe ea. La marginile așezărilor unde trăiau, creaseră un curcubeu știut numai de ei. Îi spuse: -Te-am […]

Le-a fost dată dragostea pe vremea când încă stricau jucării, și-au stricat-o și pe ea. La marginile așezărilor unde trăiau, creaseră un curcubeu știut numai de ei.

Îi spuse:

-Te-am păstrat tot timpul în inima mea, te-am iubit mai mult cu inima decât cu mintea, dar inima n-are nici mâini nici picioare, ci doar aripi și e închisă în piept. Nu iese.

-M-ai mințit ușor și asortat, așa cum te îmbraci, firesc, omenesc, calm, așa cum respiri și cum dormi. Am crezut tot ce mi-ai zis, am visat iubirea și te-am visat lângă mine. Dragostea înseamnă manipulare?

Le-a fost dată dragostea pe vremea când încă stricau jucării, și-au stricat-o și pe ea. La marginile așezărilor unde trăiau, creaseră un curcubeu știut numai de ei. Stelele pluteau acum în alte ceruri. Cerurile lor.

R.M.

 

 

 

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.