25.067

Oameni, respectați pădurea!

Sunt răcit, dar azi am ieșit afară pentru că a fost frumos și este Ziua Internațională a Femeii. Ne-am plimbat prin pădure, eu mama și tata. Ca de obicei, mama […]

Sunt răcit, dar azi am ieșit afară pentru că a fost frumos și este Ziua Internațională a Femeii. Ne-am plimbat prin pădure, eu mama și tata. Ca de obicei, mama și-a luat o pungă, în care a strâns câteva frunze de leurdă. Așa face mereu de când o cunosc. Când uită punga, și le îndeasă prin buzunare. Îmi pune și mie prin buzunare. Leurda e bună pentru salată și miroase a usturoi. Are vitamine și mă ajută să scap de răceală.

Pădurea era plină de ghiocei și flori de toate felurile. Vântul bătea ușor, iar copacii parcă vorbeau. Păianjenii și gândacii stăteau pe copaci sau se plimbau pe jos, printre frunze. Cerul era ca ochii lui tata când e vesel. capac wc

Porcii mistreti stăteau în adâncul pădurii și dormeau. Noi am cules flori, dar alți oameni au mers cu  bicicleta, și-au făcut poze, au alergat. Deasupra noastră era un soare micuț, care scotea multă lumină. Era ca un vis.

Din păcate, unii oameni aruncă gunoaie în pădure, ca și cum nu le-ar păsa de propria lor viață. Ei chiar nu știu că dacă nu mai avem plante și copaci, nu mai putem trăi? Oamenii ar trebuie sa fie mai grijulii cu unele lucruri. Unii nu stiu că își fac rău aruncând gunoaie, cutii de bere, hârtii, haine, un capac de la WC, am văzut și niște cizme de femeie. Și nimeni nu face curat. Pădurea ar fi mai frumoasă dacă ar fi  respectată de oameni.

Andrei Mateescu

8 Martie 2017

Foto: Mama.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.