13.228

Vis cu Aurel Vlaicu

Știu că mi se întâmplă chestii mișto! Mai ales în somn! Azi-noapte, însă, am visat că mângâiam un bou, nu știu ce am, de tot visez boi! :-)… apoi, l-am […]

Știu că mi se întâmplă chestii mișto! Mai ales în somn! Azi-noapte, însă, am visat că mângâiam un bou, nu știu ce am, de tot visez boi! :-)… apoi, l-am visat și pe Aurel Vlaicu. Da, ACEL Aurel Vlaicu pe care-l știm cu toții. Aviatorul, pionierul aviației mondiale, inventatorul…

Pe mine mă alergau niște copii răi de pe strada Petru Maior (făcusem vreo porcărie, precis!), iar Vlaicu mă aștepta cu…avionul lui.Motorul era pornit și scotea un zgomot infernal.

-Hopa sus, Muchinuțo, îmi zice urlând!

Dau să mă urc, când…pe scaun era un păianjen negru cu labe păroase și barbă cum au ăia de la ZZ TOP. Dădea din craci și scotea limba la mine, al dracu de urât. Am început să zbier ca scoasă din minți. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

-Omoară-l, Aureleeee! Dă-i în cap! Strigam disperată și țopăiam.

-Auzi, fată!?, zice Aurică. Tu ce preferi? Să te snopească ăia în bătaie sau să stai cu paianjenul?

M-am uitat în susul străzii mele dragi. Vreo 6-7 țâști-bâști cu muci la nas și cu bâte în mâini (în vis eram și eu mică) veneau spre noi, gata de scandal.

Am închis ochii și m-am aruncat în avionul vechi, care s-a ridicat în ultima clipă. Stăteam crispată pe scaun și mă uitam în toate părțile după carcalacul cu barbă. Să nu cumva să mi se urce pe picior!

Când am ajuns pe Titulescu, am început să arunc cu bomboane în copiii care mă alergau. Spitfire! Scăpasem. Yes! Aurel Vlaicu mă salvase!

-Îți mulțumesc, Aurele!, i-am zis. Și am început să mâncăm bomboanele rămase. Am balotat toată punga și, din când în când, mai aruncam câte una în cineva, ba la Gară, ba pe la patatul CFR…Mă distram.

-Danieluța, fii cuminte!, zicea Aurică fără frică…

Apoi m-am trezit.  Era 6.45 și trebuia să-l pregătesc pe Andrei de școală. Bună dimineața!

Dana Fodor Mateescu

Foto: Wikipedia

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.