33.105

Pădurea din mine

N-o mai văzusem de mult, dar o știam aproape, o auzeam noaptea cum mă cheamă șoptit: „Hai, Muchinuțo, mi-au înfrunzit copacii, vino! Te aștept!” (Eu nimic, Batman, Batman…!) Recunosc că […]

N-o mai văzusem de mult, dar o știam aproape, o auzeam noaptea cum mă cheamă șoptit: „Hai, Muchinuțo, mi-au înfrunzit copacii, vino! Te aștept!”

(Eu nimic, Batman, Batman…!)

Recunosc că mi-era un dor nebun de ea, de pulpele ei zvelte, până la nori, de brațele lungi, de părul verde, de păsările, cerul și respirația ei. Aș fi vrut s-o strâng în brațe ca pe-o prietenă regăsită. Însă nu puteam ajunge la ea.

Ieri însă, n-am mai rezistat. Am scăpat din lanțuri, mi-am dat botnița jos și m-am oprit fericită la sânul ei voluptos.

Mi-am pus obrajii pe scoarța plină de mușchi, am tras în piept, adânc, aromă dulce de frunză crudă și rășină de foioase…Un drac de vânticel mi s-a strecurat ca hoțul pe sub bluză (pleacă, mă d-aici!) și, uite-așa, am uitat eu de toate mizeriile pe care mi le fac primitivii. Hihihi!

Privighetorile tocmai se căsătoriseră și cântau de mama focului, cintezoii și sticleții se întorceau veseli din câmpie, iar eu am închis ochii pentru cinci clipe. Cinci clipe de fericire maximă. Încercați și voi! Funcționează!

Dana Fodor Mateescu

28.04.2017

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.