29.452

Urșii Panda

Acești urși sunt foarte rari acum, din păcate. Mulți din specia lor au murit, pentru că oamenii și-au făcut haine din blănița lor, pantaloni și multe altele. Eu cred că […]

Acești urși sunt foarte rari acum, din păcate. Mulți din specia lor au murit, pentru că oamenii și-au făcut haine din blănița lor, pantaloni și multe altele. Eu cred că ursuleții aceștia nu și-ar face niciodată haine din pielea oamenilor, pentru că ei au suflet bun și nu sunt ucigași.

Ursuleții Panda au o blană foarte stufoasă, frumoasă și sunt niste animale maiestuoase. Am văzut în niște fotografii de pe Internet că ei dorm în diferite poziții și sunt foarte drăgălași. Cum să ucizi o asemenea ființă? Ei sunt in mare pericol. Poate îi ajut cu acest text scris de mine. Cei care îl vor citi se vor opri din omorât animalele.

Am mai citit că oamenii preistorici se hrăneau cu urși Panda. Dar acum credeam că oamenii au evoluat.

Panda sunt liniștiti și preferă locurile mai puțin zgomotoase.

Există și un Panda roșu, care este amestecat cu pisica și ratonul.

Urșii Panda se hrănesc cu bambus. Este mâncarea lor preferată! Li se mai zice și Ursul Bambus.

Ei mănâncă 30 de kg. de bambus și frunze în 16 ore. Le place salata.

Îi iubesc foarte mult și mi-aș dori să cunosc unul adevărat într-o zi!

Andrei Cristian Mateescu, 10 ani.

26.06.2017

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.