73.054

Viața, ca o pară aurie

Omule, vrei să-ți fie bine? Bucură-te de ce ai! De copiii tăi, de frați și părinți (dacă mai ai!). Viața nu-i o gumă de mestecat, pe care s-o poooți întinde […]

Omule, vrei să-ți fie bine? Bucură-te de ce ai! De copiii tăi, de frați și părinți (dacă mai ai!). Viața nu-i o gumă de mestecat, pe care s-o poooți întinde cât vrei. Nu mai râvni la altceva, la ce nu poți fi, la ce nu poți atinge, la postul bine plătit al altuia, la ce nu-i al tău, la casa altcuiva (că-i mai mare și mai țuguiată), la nevasta altcuiva, (ai și tu una! ce? nu-i bună? ți-am găsit-o noi, ceilalți?! tu ți-ai ales-o! să fii sănătos!).

Iar tu, femeie tristă, respiră mai adânc când ieși afară, șterge-ți cutele alea dintre sprâncene, că se văd aiurea, și, apropo de sprâncene: nu te mai compara cu aia sau cu aialaltă! Tu ești tu! Nu copia! Adaptează culorile la firea ta. Nu te mai enerva aiurea pe oricine și din orice! Știu, e greu, dar măcar încearcă. Supărarea cronică e soră bună cu depresia. Iar depresia e mama morții…

Împrietenește-te cu ridurile tale, cu pielea, cu ochii tăi, vorbește-le, cântă-le, povestește-le ceva mișto, spune-le un banc! Ai să vezi diferența după!

Și zâmbește mai des, dar sincer, nu de chichi, doar atunci când îți faci selfie și-l arunci repede pe rețelele de socializare, ca să vadă lumea cât ești de fericită! Zâmbetul fals e ca o perucă mâncată de molii.

SONY DSC

Mergi pe drumul tău! Fă-ți un cadou! Fă podul de sus (dacă mai poți!), aleargă, fugi cu bicicleta undeva, du-te la bazin și baga paișpe ture de fluture (heheeh, știu, mă scuzați! Dar nu m-am putut abține!). Te vei simți mai bine!

Ia-te așa cum ești, omule! Primește-te! Împacă-te cu tine, cu viața ta! Mușcă din toamna asta, ca dintr-o pară aurie, ca dintr-o savarină acum scoasă din laboratorul cofetăriei… Fii fericit! Și vorba lui Dinică în Filantropica: decât să ne certăm, hai, mai bine-un cântec vesel să cântăm!

Dana Fodor Mateescu

08.10.2017

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.