44.624

Cum ne îmbolnăvește Casa de Sănătate Ilfov

În urmă cu mai bine de o lună, am primit o somație de plată și o înștiințare de executare silită de la ANAF,  prin care mi-a fost adus la cunoștință […]

În urmă cu mai bine de o lună, am primit o somație de plată și o înștiințare de executare silită de la ANAF,  prin care mi-a fost adus la cunoștință că am datorii neachitate 37146 lei.  Adică trei sute șaptezeci și unu de milioane o sută patruzeci și șase de lei vechi! O sumă la care, probabil, și latifundiarul din Pipera ar încrunta din sprâncene. somatie razvan (3)

Nefericita înștiințare a ajuns la mine într-o vineri, la ora patru după-amiaza, astfel încât orice încercare de contactare a executorului și institutiei avide de recuperare a banilor cetățenilor rău-platnci ar fi fost sortită eșecului. Tot ce-aș fi putut face ar fi fost doar un infarct sau un drăguț de AVC. Au mai fost cazuri!

37146 de lei reprezintă o mașină nouă sau avansul la o locuință, o sumă mare, pe care orice cetățean normal, ale cărui drumuri în viață nu duc pe la DNA (decât în interes de serviciu!) nu o are asupra lui. Să fie o greșeală? Vreun răuvoitor care m-a reclamat că fac trafic cu piei de cloșcă? Trei zile m-am perpelit. Ce să fie?

Răspunsul aveam să-l aflu luni dimineața de la sediul ANAF din bd. Lucrețiu Pătrășcanu. „Această datorie este în urma vânzării unui apartament în 2009, iar decizia a venit de la Casa de Ajutor de Sănătate a județului Ilfov pentru ca noi s-o punem în aplicare. Mergeti la ei și lămuriți lucrurile, pentru că dacă ați fost angajat în perioada respectivă, iar firma la care ați lucrat și-a plătit dările la CAS, nu trebuie să mai plătiți nimic în urma vânzării acelui apartament.”

Asta este tot ce am putut afla de la reprezentantul ANAF.  Inspectorul mi-a mai explicat că notarul public la care am făcut tranzacția imobiliară a raportat-o la finanțe, conform legii de atunci. Nu mi-a venit să cred! Nici acum nu-mi vine.

Aproape nouă ani (9!!!) de zile le-au trebuit ANAF-ului și Casei de Ajutor de Sănătate Ilfov să-mi trimită Titlul executoriu și Decizie de poprire pe veniturile obținute din vânzarea acelui amărât de apartament, deși în acea perioadă, prin firma pe care o dețin și la care eram angajat, mi-am achitat cu conștiinciozitate, lunar contribuțiile la asigurările de sănătate.

Am fost la și la Casa de Ajutor de Sănătate -Ilfov, din strada Popișteanu nr. 46, sector 1, Bucuresti, cu Contractul de muncă din acel an (2009) și copii după Ordinele de Plată, o adeverință care atestă aceste plăți și o cerere în care am solicitat anularea acestei decizii abuzive, însă fără niciun rezultat. Nimeni de acolo nu a catadixit să îmi dea vreun răspuns la solicitare, aceasta fiind depusă încă din data de 10 octombrie 2017!

O totală lipsă de comunicare și abuz din partea reprezentanților statului român

Fără un răspuns de la Casa de Ajutor de Sănătate, nu pot să mă duc la ANAF și să cer încetarea punerii în aplicare a executării silite și a popririi, iar astăzi, 27. 11. 2017, ANAF-ul îmi pune poprire pe salariu și îmi notifică propria firmă că sunt supus executării silite, și orice sumă de lei îmi va fi virată în contul personal, salariu, etc, va fi reținută și virată într-un cont special al Trezoreriei de Stat destinat asigurărilor de sănătate, adică același cont unde tot firma Mateescu plătește încă de la înființare, cu regularitate, asigurările sociale pentru angajați!!!

În condițiile în care în România, mai mult de 2 milioane de cetățeni nu au achitate asigurările de sănătate (nu din vina lor, ci a angajatorilor lor), noi, o firmă mică, care ne-am achitat aceste datorii până la ultimul bănuț, suntem puși în imposibilitatea de a ne continua activitatea, fiind nevoiți să ajungem, probabil muritori de foame, pentru că așa vor FISCUL și Casa de Ajutor de Sănătate-Ilfov.

Halal Stat român!!

UPDATE:

Legea nr. 29/2018 privind anularea unor obligații fiscale, publicată în Monitorul Oficial nr. 0052 din 18 ianuarie 2018, nu are absolut nicio importanță pentru ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală a municipiului București) care exact în aceeași zi, 18.01 2018 mi-a redactat și trimis o notificare privind OBLIGAȚIILE fiscale restante în valoare de 37.146 lei. Deși la articolul 1, aliniat 2 al acestei Legi se spune:

„Organul fiscal NU reîncadrează veniturile obținute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal ca venituri dintr-o activitate independentă și nu emite o decizie de impunere în legătură cu astfel de reîncadrare pentru perioadele ANTERIOARE datei de 1 iunie 2017.”

Iar la artic. 2 prevede că: „ Anularea obligațiilor fiscale prevăzute la art. 1 se efectueaza din OFICIU de către organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligațiilor fiscale care se comunică contribuabilului.”

ANAF trimite mai departe notificări sub amenințarea „dacă contribuabilul NU se prezintă în termen de 5 zile de la data notificării, obligațiile restante se publică pe pagina de internet proprie a ANAF.

Astfel, fără a avea nicio vină, și în totală contradicție cu Legea emisă de Parlamentul României, ANAF își permite să aducă grave prejudicii de imagine unei persoane. Ca și contribuabil cinstit, cu toate dările plătite la zi, învățat prin educația primită de la părinți, să îmi achit datoriile la Satul Român, numele meu este târât în mocirlă alături de evazioniștii fiscali și cei care devalizează cu adevărat economia acestei țări.

Aceasta este mizeria pe care, de luni de zile ne-o face ANAF-ul solidar cu Casa de Asigurări de Sănătate. De aici vrea statul să construiască cămine de bătrâni, spitale, și să cumpere medicamente bolnavilor de cancer sau diabet.

Răzvan Mateescu

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.