33.558

Un maniac simpatic

Ieri, la Lidl. Până să-mi vină rândul, urmăresc oamenii. Știu, e boala fostului jurnalist. Mdeci: pe banda din stânga, un cetățean tip corporate, cel putin manager, ochelari, buze subțiiiri, cheliuță […]

Ieri, la Lidl. Până să-mi vină rândul, urmăresc oamenii. Știu, e boala fostului jurnalist.
Mdeci: pe banda din stânga, un cetățean tip corporate, cel putin manager, ochelari, buze subțiiiri, cheliuță de intelectual, urâtuț și îmbătrânit, dar zglobiu ca vârstă, ceas barosan la mână, scump, sacou, pantaloni de firmă, pantofi (la fel). IM-PE-CA-BIL, nicio scamă pe el, nicio dungă și parfumaaaaat, oaleu!!
Îl privesc îngrozită și fascinată cum…„paginează” banda în dreptul lui. Frate!! Nu am văzut în viața mea atâta meticulozitate. Fructele sunt așezate câte patru grupuri, două și două. (Cred că s-a orientat și după culori!!) Banane, portocale, mere și mango. La linie!

Urmează legumele. Morcovii aranjati frumos lângă pătrunjel și ceapă. Bun! Apoi, mezelicurile. Aceeași ordine nemțească. Salam sub salam, cârnăcior lângă pateu de pitpalac bălțat. După astea, sunt puse florile. Lalele. Patru buchete. Culori diferite.

Pâinea campionilor e tăiată felii egale și aranjată ultima. Îmi pare rău că nu am avut telefonul cu mine! Merita o fotografie!

Când să plătească (firește, cu cardul! Și nu vă mai povestesc cum era de ordonat portofelul lui!!!! că înnebuniți!)- apare și mândra lui. Că trebuia să existe și o ea. La fel de…„la dungă” cu țoalele. Pantofi cu toc, ștrampi subțiri, păr coafat, pardesiu de firmă, poșetă…(habar n-am ce fel, că nu ma pricep!), manichiură perfectă, fardată discret. Fără frumusețe fizică, dar cu un corp de revistă. Adusese și ea o ciocolată. A vrut s-o pună lângă pâine. „Nu!”, a zis el. Nu lângă pâine! Ține-o-n mână!” Și ea l-a ascultat supusă.

M-am gândit apoi la ei. Cum au în casă aranjate lucrurile? (nu care cumva să fie mutată vaza verde 2 cm. mai la stânga, că e prăpăd!).
Cum arată dulapul cu țoale? (parfum, chiloții aranjați pe culori, zile?) Cum e bucătăria? Cum e frigiderul?….baia? Pfff!

Cum mănâncă? Cum se spală pe dinți? (cred că cel puțin cinci minute numai pe-o parte!!!) Cum se spălă în urechi? Cum își taie unghiile?

Iar despre partea amorului…buahahahahah!! Bănuiesc că au ore fixe, (Draga mea, am o pauză între 14.03 și 15.23!) și preferă numai cu capul spre Nord, pe un asternut bio. Cu ochii pe ceas (el), iar ea cu gândul la caloriile „arse”.
Știu, sunt nemernicuță, dar nu m-am putut abține!
Vă pup pe toți! Mă rog, pe aproape toți, pentru că am și nește „ștalcări” mâhniți, pe urme.

S-auzim de bine și de…ordine!

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.