Cărți noi apărute la editura MATEESCU

FETIȚELE DIN CIMITIRUL ROȘU

Cartea reprezintă o colecţie de întâmplări reale din culisele vieţii de ziarist. Autoarea, Dana Fodor Mateescu, reporter special la mai multe cotidiene din Bucureşti, dezvăluie ce se ascunde în spatele fiecărui demers jurnalistic, până ce produsul finit ajunge în mâinile cititorilor. Aflaţi povestea senzaţională a celor două fetiţe care au trăit ani de zile în cimitirul din comuna Roşu învăţând să citească silabisind numele morţilor de pe cruci, cerşind pe la pomeni şi cum au ajuns ele să ducă o viaţă normală şi să fie premiante la şcoală, după un simplu articol în ziar. Premiată cu Diploma Învingători pentru România pentru „Promovarea valorilor româneşti” la Gala premiilor Ursus pentru jurnalism, ziarista a publicat sute de reportaje de-a lungul a peste 15 ani de carieră, unele dintre acestea reuşind să schimbe în bine destinul unor oameni situaţi la marginea societăţii.

INIMIOARĂ DE CĂȚEL

Este o poveste adorabilă despre un băieţel din Bucureşti care şi-a pierdut căţelul primit în dar de la tatăl lui. Prinţ, că acesta este numele lui, nu e un câine obişnuit, el salvează animalele aflate în dificultate şi vindecă suferinţa.

AVENTURILE LUI BÂZ-BÂZ CEL ISTEȚ

E o istorioară cu tâlc pentru copilaşii de toate vârstele care vor să afle ce au păţit nişte albinuţe, cum le-a fost furată mierea de către o ursoaică depresivă şi înfometată şi cum s-au rezolvat toate necazurile lor.

REGELE CU COROANĂ DE HÂRTIE

Este o culegere de poezii ale Danei Fodor, în care autoarea îi roagă încă de la început pe cititori să nu o citească pentru că este o porcărie. De altfel, primii care au anticipat această stare de lucruri au fost librarii, care au refuzat să preia acest volum. Același lucru s-a întâmplat și cu celelalte cărți


Despre autor

edituramateescu

a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu, reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise. Editura îşi propune să ofere cititorilor lucrări variate din toate domeniile vieţii cultural artistice, cu accent pe calitatea scriiturii şi respectarea limbii române.