Păsărica lui Bijou

Ciripitul vesel al păsărelelor motivat de iminenta trezire la viață a naturii ce se dezmorțește după o iarnă nu foarte grea dă startul vânătorii de „păsărici” în presa mondenă românească și nu numai.

Ținutele mai lejere ale vedetelor de carton sau carne, decolteurile direct proporționale cu prostia „starletelor”, fustele tot mai scurte ale „divelor” care tind să ajungă, în unele cazuri, mai sus chiar de buric, reprezintă materialul de lucru, pâinea de zi cu zi a unor ziariști. Eu unul mă mir că nu apar prin tabloide fotografii cu „păsăricile” vedetelor, realizate pe sub fuste, atunci când urcă scările rulante din moluri sau imagini din wc-urile publice surprinse de camerele ascunse instalate de reporteri, însoțite apoi de comentarii referitoare la conformația organelor genitale sau culoarea și direcția „frezei” părului pubian. Îl are pe stânga sau pe dreapta? E grăsuță sau slăbuță? Rasă ori flocoasă? Zâmbea sau era crispată?

S-ar putea face „cataloage de păsărici” care să conțină astfel de informații esențiale pentru educația și starea psihică a tinerei generații, cataloage care să se vândă ca pâinea caldă împreună cu ziarul la ridicolul preț de 10 lei. Ar fi ceva, nu? Ce atâtea opere ale marilor clasici ai literaturii!?

Avem la ora actuală un „scandal monstru” conform RealiateaNet, legat de o cântăreață, pe nume Bijou, care ar fi apărut în „păsărica goală” în timp ce cânta la tragerea Loto difuzată de TVR. Urmează talk-show-urile pe acest subiect, cu eternii invitați, nu le mai dau numele că-i știe toată lumea, alături de psihologul Mihaela Săhlean.

Am aflat că imaginile au făcut deja înconjurul globului pământesc, datorită sateliților geostaționari, curioși și ei să vadă o „păsărică” la LOTO, iar unele case de pariuri se pregătesc pentru „păsărica lui Bijou” – un nou joc la categoria „a avea sau nu chiloți”.

Specialiștii analizează imaginile și își dau cu părerea. Printre aceștia, Corneliu Vadim Tudor, care a declarat că „TVR este un bordel”, iar lumea de acolo și-a angajat toate amantele, ibovnicele și țiitoarele. Pe de altă parte, Bijou este implicată „într-un demers artistic, ea pozând goală pentru studenții de la arte plastice”. În acest sens, pictorița Maria Jardea pregătește o expoziție pe această temă, după cum relatează Libertatea. Fiți cu ochii pe această tânără artistă și cumpărați-i lucrările!

Bijou spune că „a fost o iluzie optică” și că de fapt ea purta chiloți, fără să precizeze însă dacă aceștia erau confecționați sau nu din punga transparentă de la pufuleți.

Sub titlul „politic instinct”, zilele trecute, presa era invadată de pozele Elenei Udrea stând picior peste picior. N-a fost chiar ca în „Basic Instinct”, dar imaginația unora poate face minuni, când e vorba de aducerea de dârlogi a cititorului spre produsele gândirii jurnalistice, gândire care, uneori, nu poate evolua mai sus de nivelul șlițului, nici s-o pici cu ceară.

Astfel, păsărica lui Bijou, cantăreața, a ajuns subiect de primă pagină, un scandal „megaubermonstruos” și un demers al artiștilor plastici, într-o Românie în care oamenii așteaptă înfrigurați facturile uriașe la întreținere, într-o țară îngenuncheată de mafioți și politicieni corupți.

Pentru unii, „păsărica TV” reprezintă o oază de divertisment și bună dispoziție, motiv de sărbătoare și antren. Pentru mine, om care-și plătește impozitele și abonamentul la TVR, ea nu există. E zero.

Dacă vreau, mă uit pe fereastră. Și privesc la păsărica mea, care e cam păsăroi, pentru că e mare, sălbatic și… făzăniță. E cea mai frumoasă priveliște și nici nu dau bani pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top